Блок Кличка: столична влада хоче за 2 дні роздерибанити землю



Фото "Сегодня"
Блок Кличка попереджає, що наступного тижня промерська більшість хоче розкрадати столичну землю 2 дні.

Пізно ввечері 7 жовтня провладна більшість вирішила проводити пленарне засідання не лише у середу, 14 жовтня, але й у вівторок, 13 жовтня, повідомляє прес-служба Блоку.

До порядку денного включено як мінімум 60 земельних питань, але матеріалів до цих засідань ще немає. 

Депутати Блоку нагадали, що сесії, як правило, відбуваються у четвер, що прописано у регламенті.

"Сесії передує президія, яка відбувається за 10 днів до пленарного засідання, а матеріали на президію роздаються за 3 дні. Тобто, як мінімум хоча б за 10 днів до засідання у всіх фракцій  повинні бути матеріали!", - кажуть у Блоці Кличка.

Таку терміновість проведення сесії депутати пояснюють тим, що вже з 15 жовтня  закінчиться можливість виділяти землю без аукціону та конкурсу, згідно з законом. 

"Ми знаємо, якою є корупційна система виділення земель у Києві, скільки юридичні та фізичні особи проходять митарств перед тим, як отримати рішення сесії!  І всі ці митарства засновані на корупції, з людей вимагають гроші. Та команда, яка відповідає за лобіювання цих рішень, через цей Закон попала в пастку", -  заявив депутат Валерій Карпунцов.

За його словами, чиновники назбирали з людей  гроші, якісь дії зробили, але щось таки не встигли оформити, тому й порушують регламент, "аби закінчити  свою справу".

Водночас він наголосив, що сьогодні є досить багато нагальних проблем киян, які потребують негайного вирішення.

"Наприклад, якщо це тарифне питання, то ми могли б присвятити йому не тільки вівторок та середу, але й  неділю!", - сказав Карпунцов.

Фракція Блоку Кличка  звертається до всіх свідомих представників політичних сил Київради не реєструватися на сесійних засіданнях, оскільки вони "можуть переплюнути скандальне виділення землі 1 жовтня 2007 року коли було розпродано майже 1200 га столичної землі".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ