Черновецький обіцяє прибрати рекламу з центру міста



Фото надіслане читачами "Української правди"
Столична влада має намір до кінця третього кварталу наступного року вдвічі зменшити кількість реклами у Києві.

Про це йшлося на нараді за участю мера Леоніда Черновецького у четвер, пише муніципальна газета "Хрещатик".

У місті залишать лише ті рекламні конструкції, що відповідають європейським стандартам. Приберуть також об'єкти реклами найбільших боржників, які на сьогодні винні місту 25  мільйонів гривень.

"Проблем у рекламній галузі міста сьогодні багато. Київ, найкрасивіше місто Європи, наразі перетворився на звалище рекламних конструкцій. До міського Call-центру в зв'язку з цим постійно надходять скарги від киян", - сказав Черновецький.

За словами першого заступника мера Дениса Басса, нині актуально розробити нову концепцію та впорядкувати розміщення рекламних об'єктів у місті.

"Ця концепція передбачає збереження унікального місцевого середовища, особливо історичного центру, стимулювання установлення сучасних рекламоносіїв і створення сприятливих умов для конкурентного розвитку ринку зовнішньої реклами в місті", - сказав Басс.

За його словами, згідно з документом, місто поділять на чотири зони, які передбачатимуть відповідні вимоги до об'єктів реклами та їхньої кількості.

Таким чином, наголосив Басс, в історичній частині міста великих щитів узагалі не буде.

Розберуться також і з вивісками на магазинах та кафе, які мають незрозумілий статус.

"Власники таких приміщень вішають на них що хочуть, аргументуючи приватною власністю", - сказав Басс, запевнивши, що віднині таких підприємців зобов'яжуть погоджувати розміщення будь-яких вивісок у Головному управлінні з питань архітектури та дизайну міського середовища.

Як відзначає, "Хрещатик", попри те, що кількість рекламних носіїв за останні два роки значно зменшилася, доходи від їх розміщення збільшились у 2,5 рази.

За словами начальника Головного управління з питань реклами КМДА Юрія Фрейдінова, за цей період місто отримало майже 300 мільйонів гривень.

Розробку концепції розміщення рекламних носіїв на вулицях міста планують завершити до 15 грудня. А потім проведуть громадські слухання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ