Табачнику продали ще 2 сотки на Хрещатику



Фото з сайту www.fotografia.com.ua
На черговій сесії 8 жовтня  Київрада продала приватній будівельній компанії ТОВ "Грааль" земельну ділянку площею 0,0231 га по вулиці Хрещатик, 5.

За це рішення проголосували 67 депутатів Київради, повідомляє прес-служба БЮТ, відзначивши, що бютівці виступили проти цього рішення.

За словами заступника голови комісії з питань власності, депутата Дениса Москаля, намагаючись залатати "столичний дірявий бюджет, київська влада готова продати навіть центральну вулицю".

Він нагадав, що у квітні 2009 року ця ж будівельна компанія вже отримала дозвіл на знесення будівлі по вулиці Грушевського, 4-б. Раніше, в 2007 році, ТОВ "Грааль" придбало 0,2 га по вулиці Хрещатик, 5.

"Таким чином, "Грааль" розчищає майданчик для будівництва нового готельно-офісного центру "Столичний", - сказав Москаль.

За його словами, скоріше за все, тієї землі, яку "Грааль" вже придбало, не вистачає, адже загальна площа запланованого будівництва близько 180 тис. м².

"Імовірно, скупивши досить землі для будівництва готельного комплексу, компанія приступить до роботи", - пояснив депутат.

Він додав, що проект комплексу "Столичний" був різко розкритикований досвідченими архітекторами Києва і викликав категоричний осуд громадськості ще на етапі його обговорення у 2007 році, оскільки не відповідав нормам містобудування.

У центрі Києва, згідно з проектом, планували збудувати 160-метрову висотка, підземний 4х рівневий торговий центр з паркінгом на 1150 паркомісць.

"До речі, цікавий факт. Автор проекту будівництва - майстерня А. Пашенько. Та сама майстерня, яка розробила проект будівництва президентського "Шевченківського дому". Реалізація цього проекту також призведе до руйнування одного з архітектурних ансамблів столиці на вулиці Б. Хмельницького", - підсумував Москаль.

Як відомо, ТОВ "Грааль" пов'язують з ім'ям Михайла Табачника - брат народного депутата від Партії регіонів Дмитра Табачника.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ