Киян позбавили пільг та субсидій на компослуги


Фракція Блоку Кличка у Київраді заявляє, що представники ЗАТ "Київенергохолдинг" Ярослав Філатов та Юрій Бондар (ГАК) позбавили малозабезпечених киян частини їхніх пільг та матеріальної допомоги.

За словами депутатів, проектом рішення "Про спрямування частки пільг та субсидій населення, що припадають на вартість холодної води, як складової частини у вартості гарячої, на користь ВАТ "АК "Київводоканал" передбачається проводити розщеплення пільг і субсидій на холодну воду, як складової частини в вартості гарячої води.

Іншим проектом рішення "Про спрямування частки адресної безготівкової допомоги окремим категоріям соціально незахищених верств населення м. Києва, що припадають на вартість холодної води, як складової частини у вартості гарячої на користь ВАТ "АК "Київводоканал" пропонується проводити розщеплення адресної безготівкової допомоги на холодну воду, як складову частини в вартості гарячої води.

У Блоці Кличка переконані, що за цими формулюваннями криється одне - "частка субсидій і дотацій, які малозабезпечені кияни отримують зі столичного бюджету буде автоматично перераховуватись на рахунки "Київводоканалу".

"Отже, якщо раніше адресна допомога відмінусовувалась від вартості квартплати, а субсидію кияни отримували на руки, з прийняттям таких рішень ці кошти стануть виключно віртуальними: відтепер кияни їх просто не побачать", - заявили депутати.

Запропоновані проекти рішень підтримала промерська більшість.

"Субсидія та адресна допомога - це кошти, призначені для киян, а не для ЗАТ "Київенергохолдинг". Тільки кияни мають право ними розпоряджатися", -  наголошують у Блоці.

За словами депутатів, мета "промерської більшості та житлово-комунальних монополістів: викачати з киян останні копійки за надання неякісних послуг".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ