Пожежу на мулових полях гаситимуть до понеділка


"Київводоканал" має намір погасити пожежу на мулових поляж Бортницької станції аерації упродовж трьох днів.

Про це на сесій Київради у четвер заявив депутат від ГАКу, ген директор "Водоканалу" Ярослав Філатов.

"Горить на глибині 4 метри. Тліє торф на мулових полях №3 розміром 150 га. Причина загоряння -  розпалювання вогнищ на території, пікніки і все в такому дусі. На сьогоднішній день поверх сирого осаду ми залили 40 тисяч метрів кубічних води, упродовж трьох днів така ж маса буде подана на це поле, і пожежа буде нейтралізована", - сказав Філатов.

Він наголосив, що жодної небезпеки здоров'ю киян немає.

"Якщо вітер у сторону міста, то може відчуватися певний запах і може бути задимлення. Але небезпеки ні епідеміологічної, ні екологічної немає. Упродовж трьох днів пожежу погасять", - сказав ген директор "Київводоканалу". 

Водночас, за інформацією Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА, ситуацію на мулових полях Бортницької станції аерації стабілізовано.

Наразі залишились осередки задимлення у важкодоступних ділянках мулових полів, які ліквідуються шляхом підтоплення.  

Як відомо, у середу зранку практично весь Лівий берег затягнуло димом.

Спочатку подейкували, що горить ліс. Казали, що горить приблизно півтора гектара трав'яного настилу і пеньків. Але потім стало відомо, що пожежа сталася на мулових полях БСА, на яких відбувається очищення каналізаційних стоків.

За словами екологів, дим і випари під час горіння мулових полів аерації небезпечні для здоров'я столичних мешканців.  

Згодом голова Комісії з питань ЖКГ Юрій Бондар заявив, що пожежа на мулових полях не несе загрози здоров'ю столичних мешканців. 

Пізніше в МНС заявили, що аналізи повітря, взяті в різних місцях столиці, показали відсутність перевищення небезпечних концентрацій отруйних речовин.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ