Київрада вирішила, що готелю в Бабиному Яру не буде


Київрада на засіданні у четвер виключила зі схеми розташування готелів у столиці до 2020 року земельну ділянку у Бабиному Яру.

Секретар Київради Олесь Довгий нагадав, що мер Києва Леонід Черновецький наклав вето на пункт рішення Київради від 17 вересня, згідно з яким передбачалося будівництво

на вулиці Мельникова, 52-54 у Шевченківському районі.

Довгий наголосив, що у документ цей пункт потрапив помилково, а КМДА провела розслідування з метою з'ясування, хто з посадовців припустився помилки, результатом якої стало можливе будівництво готелю біля Бабиного Яру.

Водночас опозиційні фракції вимагали у Київради повністю переглянути схему розташування готелів у Києві до 2020 року, оскільки окрім Бабиного Яру під забудову потрапляють низка столичних парків і зелених зон.

Як відомо, Київрада 17 вересня затвердила схему розташування готелів у Києві до 2020 року.

За словами бютівця Сергія Мельника, згідно з додатком до цього рішення під загрозу забудови потрапили "Бабин Яр", парк "Дружби народів", парк "Дубки", "Наводницький", парк "Березовий гай", територія біля Дендросаду, зелена зона поруч проспекту Академіка Паладіна та інші.

Найбільше галасу виникло навколо можливого зведення готелю поблизу меморіального комплексу "Бабин Яр". Однак після цього міський голова Леонід Черновецький заявив, що ніякого будівництва на території "Бабиного Яру" не буде.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ