Дніпропетровський трамвай наїхав на "Київпастранс"



Фото www.tatra-yug.com.ua
Дніпропетровська компанія "Татра-Південь", яка займається виготовленням трамвайних вагонів, не згодна з результатами конкурсу "Київпастрансу" щодо купівлі трамваїв.

Керівництво компанії уже звернулося до Кабінету міністрів і правоохоронних органів з проханням перевірити законність проведеного тендера, пише "Дело".

Зробити висновки щодо результатів конкурсу повинна буде спеціальна комісія, створена при Міністерстві економіки.

Як відомо, переможцем тендера на постачання швидкісних трамваїв для "Київпастрансу" став Київський завод електротранспорту. За умовами контракту, завод повинен поставити перевізникові 20 вагонів на загальну суму близько 300 мільйонів гривень.

Таким чином, вартість одного вагона оцінюється приблизно в 15 мільйонів гривень.

Однак керівництво трамвайного заводу "Татра-Південь" не згодне з таким розвитком подій.

У компанії відзначають, що переможець тендера лише формально є українським виробником. Фактично ж замовлення буде виконувати Санкт-Петербурзький трамвайно-механічний завод, що контролює київське підприємство. А це, за словами керівництва компанії, суперечить умовам проведення тендера.

Те, що замовлення буде виконуватися в Росії, підтверджують і експерти, однак, відзначають, що українська техніка все ж гірша за російську. Подібні аргументи на користь свого вибору приводять і в "Київпастрансі".

"Київський завод електротранспорту робить сучасні трамваї з низькою повсадкою", - сказав головний інженер "Київпастрансу" Юрій Бомбардеров.

У свою чергу гендиректор "Татра-Південь" Анатолій Кердивар запевняє, що в тендерній пропозиції компанії -  більш вигідні умови.

"Наші трамваї на 157 мільйонів гривень, тобто, більш ніж у два рази дешевші, ніж санкт-петербурзькі вагони", -  сказав Кердивар.

Крім того, вагони російського виробництва, за його словами, не сертифіковані для використання в Україні. Експерти ж відзначають, що російські трамваї хороші, і ціна в 300 мільйонів гривень за 20 трамваїв виправдана.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ