Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4accae1810dc6/
Українська правда
Київ

Гендиректор "Київводоканалу" розказав, що забезпечить киян водою

07.10.2009  18:07

Генеральний директор "Київводоканалу" Ярослав Філатов заявляє, що для налагодження прозорих партнерських взаємин між "Київенерго", "Київводоканалом" та ЖЕКами міста Київрада мусить прийняти низку рішень, розроблених "Київ водоканалом" .

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київводоканалу".

"Прийняття цих рішень буде кроком уперед на шляху формування корпоративної відповідальності виробників комунальних послуг перед споживачами", - сказав Філатов

Зокрема, за його словами, на сесії Київради 8 жовтня депутати повинні проголосувати рішення про введення в дію тристороннього Договору щодо надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення між "Київ водоканалом", КП "ГІОЦ" КМДА та ЖЕО.

Метою Договору є створення максимально прозорої схеми перерахунку коштів, сплачених населенням за комунальні послуги, та унеможливлення нецільового використання цих коштів.

Крім того, має бути прийняте рішення про відшкодування з державного бюджету на користь "Київводоканалу" частки пільг та субсидій за водопостачання, призначених для окремих соціально-незахищених категорій населення.

Ще одним кроком, до "налагодження прозорих партнерських взаємин" має стати рішення про компенсацію з міського бюджету на користь "Київводоканал" частки адресної безготівкової допомоги, призначеної окремим соціально-незахищеним категоріям населення  в частині вартості холодної води, яка використовується для приготування гарячої.

Також Київрада має встановити чіткий термін компенсації з міського бюджету виробникам комунальних послуг частки адресної безготівкової допомоги задля мінімізації заборгованості міського бюджету перед виробниками комунальних послуг.

Останнім проектом рішення внесеним Філатовим на сесію Київради є документ про заходи щодо термінового погашення заборгованості з міського бюджету перед "Київ водоканалом" у сумі 1,2 мільйона гривень, а також забезпечення виконання термінів виплати цієї компенсації у строк до 01 листопада 2009 року.

Крім того комісія Київради з питань ЖКГ ухвалила рішення запропонувати всім сторонам, які беруть участь у забезпеченні столиці питною водою та водовідведенням у  строк до 15 листопада підготувати та надати на розгляд Постійної комісії з питань ЖКГ та ПЕК розгорнутий проект заходів з переходу на прямі розрахунки з населенням за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.