Гендиректор "Київводоканалу" розказав, що забезпечить киян водою


Генеральний директор "Київводоканалу" Ярослав Філатов заявляє, що для налагодження прозорих партнерських взаємин між "Київенерго", "Київводоканалом" та ЖЕКами міста Київрада мусить прийняти низку рішень, розроблених "Київ водоканалом" .

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київводоканалу".

"Прийняття цих рішень буде кроком уперед на шляху формування корпоративної відповідальності виробників комунальних послуг перед споживачами", - сказав Філатов

Зокрема, за його словами, на сесії Київради 8 жовтня депутати повинні проголосувати рішення про введення в дію тристороннього Договору щодо надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення між "Київ водоканалом", КП "ГІОЦ" КМДА та ЖЕО.

Метою Договору є створення максимально прозорої схеми перерахунку коштів, сплачених населенням за комунальні послуги, та унеможливлення нецільового використання цих коштів.

Крім того, має бути прийняте рішення про відшкодування з державного бюджету на користь "Київводоканалу" частки пільг та субсидій за водопостачання, призначених для окремих соціально-незахищених категорій населення.

Ще одним кроком, до "налагодження прозорих партнерських взаємин" має стати рішення про компенсацію з міського бюджету на користь "Київводоканал" частки адресної безготівкової допомоги, призначеної окремим соціально-незахищеним категоріям населення  в частині вартості холодної води, яка використовується для приготування гарячої.

Також Київрада має встановити чіткий термін компенсації з міського бюджету виробникам комунальних послуг частки адресної безготівкової допомоги задля мінімізації заборгованості міського бюджету перед виробниками комунальних послуг.

Останнім проектом рішення внесеним Філатовим на сесію Київради є документ про заходи щодо термінового погашення заборгованості з міського бюджету перед "Київ водоканалом" у сумі 1,2 мільйона гривень, а також забезпечення виконання термінів виплати цієї компенсації у строк до 01 листопада 2009 року.

Крім того комісія Київради з питань ЖКГ ухвалила рішення запропонувати всім сторонам, які беруть участь у забезпеченні столиці питною водою та водовідведенням у  строк до 15 листопада підготувати та надати на розгляд Постійної комісії з питань ЖКГ та ПЕК розгорнутий проект заходів з переходу на прямі розрахунки з населенням за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ