Київрада продовжить дерибан землі?


На порядок денний сесії Київради 8 жовтня знову винесено майже сотню земельних питань.

Згідно з документом, переважну більшість ділянок збираються роздати в Голосіївському районі, пише "Сегодня" з посиланням на джерело в Київраді.

За словами співрозмовника видання, швидше за все, мова йде про вулицю Метрологічну, де на трьох попередніх сесіях уже роздали ділянки нібито "десятисоточникам" (киянам, що мають право на безкоштовний шматок землі).

Варто відзначити, що вул. Метрологічна межує з Хотівським городищем (пам'ятка археології V століття до н.е.), на території якого почалося будівництво.

У Головному управлінні архітектури кажуть, що з 2006 року на містобудівних радах було розглянуто кілька проектів на Метрологічній, але чимало з них не затвердили.

У свою чергу член земельної комісії Київради Олексія Самохіна, землю пам'ятки не могли віддати під забудову, оскільки проекти, "пов'язані з пам'ятниками археології, проходять додаткову експертизу".

"Хоча чіткої межі між обласними і київськими землями немає. І часто трапляється, що область роздає нашу, а Київрада -  обласну землю", - сказав Самохін.

Крім того, як відомо, на цю сесію Київради планують винести програму приватизації, згідно з якою у приватні руки хочуть віддати Будинок учителя, книгарню "Планета", Центральний гастроном на Хрещатику тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ