Комунальним музеям і театрам заплатять за пільговиків


Головне управління культури і мистецтв КМДА ініціює компенсацію комунальним музеям і театрам доходів, втрачених ними в результаті ухвалення Київрадою рішення про їх безкоштовні відвідини школярами і студентами 1 день в тиждень.

Про це йдеться в листі управління до комісії Київради з культурі і туризму, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

Управління відзначає, що введення Київрадою дня безкоштовних відвідин музеїв і театрів спричинить істотні фінансові труднощі у вказаних суб`єктів.

За підрахунками управління, втрачені доходи музеїв і театрів у вересні-грудні складуть 2,36 мільйона гривень, а в 2010 році - 5,3 мільйона гривень.

Ці кошти, на думку управління, музеям і театрам необхідно компенсувати або взагалі відмінити прийняту пільгу.

Управління підкреслює, що втрата музеями і театрами будь-якої частини доходів в період кризи зробить неможливим їх подальше утримання за рахунок своїх доходів.

При цьому управління вважає, що у введенні дня безкоштовних відвідин спочатку не було необхідності, оскільки і до цього в музеях і театрах існували дні відкритих дверей, коли малозабезпечені і пільговики могли відвідувати їх безкоштовно.

Як відомо, у травні Київрада встановила один день в тиждень для комунальних музеїв і театрів для безкоштовних їх відвідин школярами і студентами.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ