УЄФА сподобалося, як реконструюють "Олімпійський"



Фото ТСН
Європейські чиновники задоволені темпами будівництва і реконструкції НСК "Олімпійський" у Києві, на якому має відбутися фінальний відбірковий турнір з футболу в рамках Євро-2012.

Про це на брифінгу в середу заявив представник Європейського футбольного союзу, директор Євро-2012 Мартін Каллен, пише "Дело".

"Мої колеги, що відповідають за питання стадіону в Києві, задоволені роботами, що проводяться на ньому. Усе там йде своєю чергою... Значний прогрес був зроблений на "Олімпійському ", - сказав експерт.

Крім того, Каллен висловив переконання, що упродовж наступних шести-восьми місяців експерти зможуть переконатися, чи будуть проведені роботи просуватися в тому ж темпі.

"Але поки що в нас немає жодної тривоги в тому, що цей стадіон може бути незавершений вчасно і що він не буде відповідати міжнародним стандартам. Отут ми не нервуємо", - сказав він.

Водночас, за його словами, головними проблемами Києва є відсутність рішення про транспортування людей з міжнародного аеропорту "Бориспіль" у столицю та недостатня кількість готельних номерів

Каллен підкреслив, що питання надання Києву права на проведення фінального матчу в рамках Євро-2012 буде вирішене на засіданні виконкому УЄФА 11-12 грудня.

Як відомо, раніше керівник Головного контрольно-ревізійного керування Микола Сивульский заявив, що перевірка, проведена його відомством, відзначила незадовільний рівень підготовки Києва до фінальної частини Євро-2012.

За його словами, до офіційних звітів для УЄФА щодо підготовки до Євро-2012 у Києві включаються готелі, будівництво яких навіть ще не почалося, та розв'язки, за які ще ніхто не брався.

Згодом заступник мера Євгеній Червоненко, що раніше курував підготовку до Євро-2012 у столиці, підтвердив, що реальна ситуація з підготовкою до чемпіонату істотно відрізняється від тієї, що є в офіційних звітах місцевої влади.

У Федерації футболу України заявили, що УЄФА здатна сама оцінити підготовку Києва до Євро-2012.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ