"Київенерго" закінчила перший етап підключення тепла у столиці


Акціонерна компанія "Київенерго" підключила всі пологові будинки столиці до тепла.

Протягом 7 жовтня "Київенерго" також подасть теплоносій всім стаціонарним корпусам лікарень Києва, повідомляє прес-служба компанії.

"Київенерго" підключила всі 15 корпусів семи пологових будинків Києва до тепла. За ініціативою Київського пологового будинку №1 тепло буде подано в їх корпуси 15 жовтня. Таким чином, компанія закінчила перший етап підключення тепла споживачам. Наступним етапом стане подача теплоносія дитячим садкам і школам, які надали заявки", - заявив заступник технічного директора "Київенерго" Юрій Гладишев.

У компанії наголосили, підключення житлових будинків здійснюватиметься за розпорядженням КМДА, за умови забезпечення технічної готовності будинку прийняти тепло і надання з боку ЖЕКів графіків погашення заборгованості.

Як відомо, борги споживачів перед "Київенерго" за тепло становлять 690 мільйонів гривень, в т.ч. ЖЕКи заборгували 680 мільйонів гривень. Борг КМДА по компенсації різниці між реальними витратами компанії на виробництво тепла і встановленими тарифами на 1 вересня становить 1 мільярд 405 мільйонів гривень.

"Усе це не дозволяє енергокомпанії погасити заборгованість перед ДК "Газ України" у розмірі 740 мільйонів гривень і запасти необхідний для початку опалювального сезону обсяг мазуту вартістю 280 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ