ЖЕКи не дають довідок без квитанції про сплату за компослуги?



Фото k.img.com.ua
Житлово-експлуатаційні організації столиці відмовляються надавати киянам, які не сплачують за новими тарифами, будь-які адміністративні послуги.

Про це повідомляють у Блоці Кличка.

"У цілковите порушення норм чинного законодавства у ЖЕКах вимагають надати квитанцію за поточний місяць для видачі будь-якої довідки", - йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

За словами депутатів, нормами чинного законодавства чітко передбачено, що надання довідок у ЖЕКах, особливо за формами 3 та 5 (виписка з будинкової книги та довідка для приватизації) є обов'язком ЖЕКу, а жодних додаткових документів для їх надання не передбачено.

Фракція Блоку Кличка вже звернулась до прокуратури Києва з вимогою негайно припинити таке порушення закону та має намір надіслати попередження про кримінальну відповідальність за такі дії до кожного ЖЕКу столиці.

"Ми розуміємо, що працівники ЖЕКів загнані владою у глухий кут. Утім, це не є причиною порушувати закони та ігнорувати права киян", - заявляють депутати.

Блок Кличка також закликає киян, яким відмовили у наданні довідки ЖЕКу, звертатись до приймалень Блоку та прокуратури.

Раніше повідомлялося, що столичні комунальники вигадали новий спосіб боротьби з боржниками. Тим, хто не платить за комунальні послуги, радили приготуватися до того, що у будинку перестануть обслуговувати ліфти, викликати аварійну службу і навіть... оформляти паспорти.

Водночас перший заступник міського голови Анатолій Голубченко заявляв, що Київська міська адміністрація має намір посилити роботу зі стягнення боргів населення за житлово-комунальні послуги через суди.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ