Києву бракує більш як 2 тисячі двірників



Фото old.vladnews.ru
Начальник Головного управління житлового господарства Володимир Стороженко заявляє, що за потреби 8 700 двірників, нині у столиці їх є лише 5 600. таким чином місту не вистачає більше 2 тисяч прибиральників.

Воно й не дивно - зарплатня мізерна, приблизно 400-700 гривень, а службового помешкання, заради якого чимало людей ішли працювати двірниками, давно немає, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За словами Стороженка, проблеми з кадрами виникли насамперед через розмір зарплати, якої останнім часом взагалі не платять.

"Серед причин, які призвели до такої ситуації, є тарифи, які не покривалися. Наприклад, у Святошинському районі двірникам заборгували вже за три місяці. Подібна ситуація склалася і в Деснянському, частково в Дніпровському", - сказав Стороженко.

Киян це не влаштовує, тому зазвичай на роботу приходять приїжджі, переважно з Черкащини, Чернігівщини, Вінниччини.

Як відомо, нині страйкують комунальники Деснянського та Святошинського районів. Люди відмовляються прибирати подвір'я доки їм не виплатять зароблені працею гроші за 3-4 місяці. Тим часом столичні двори перетворюються на смітники. Екологи кажуть, що це може загрожувати епідемією.

Тим часом, не виплачуючи зарплати комунальникам, Київська адміністрація таки шукає двірників. Так на сайті мерії є оголошення про те, що ЖЕКи №№ 501, 502, 503, 504, 505, 506 в Оболонському районі запрошують на роботу з комплексного прибирання і утримання будинків (двірник). Зарплату обіцяють 1134 гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ