Мерія пропонує "Київенерго" запастись мазутом за рахунок боржників


Київська адміністрація пропонує "Київенерго" зробити запас мазуту на період опалювального сезону за рахунок коштів, що надходитимуть від погашення населенням боргів за спожиті житлово-комунальні послуги.

Про це на засіданні колегії КМДА у п'ятницю заявив перший заступник мера Анатолій Голубченко, повідомляє УНІАН.

Тему запасів мазуту на ТЕЦ порушив під час засідання колегії керівник "Київенерго" Едуард Соколовський під час доповіді про готовність компанії до нового опалювального сезону.

Він наголосив, що на сьогодні єдина проблема, яка залишається, - це створення десятиденного запасу мазуту. Його місту необхідно мати 76,8 тисячі тонн на сезон, що коштуватиме близько 280 мільйонів гривень.

Голубченко у свою чергу сказав, що не бачить іншого виходу з ситуації як закупити мазут за рахунок коштів, що надійдуть від погашення боргів за спожиті комунальні послуги.

"У разі 100% поточної проплати за тепло всі кошти, які приходять за борги минулих років, йдуть на закупку мазуту. Ви отримуєте 100% поточної проплати і отримуєте понад 2-5-10% заборгованості за минулі роки. Оці 2-10% ви направляєте на закупівлю мазуту", - сказав Голубченко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ