У БЮТ кажуть, що влада знову хоче нажитися на киянах


Столична влада має намір встановити на вході до відділень хірургічного профілю, оглядових та маніпуляційних кабінетів, жіночих консультацій автомати з продажу одноразових бахіл для відвідувачів.

Про це повідомив депутат фракції БЮТ у Київраді Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба Блоку.

"У нас є документи, які підтверджують те, що дуже скоро у київських лікарнях з'являться автомати з продажу бахіл. Кожен не лише відвідувач, але й пацієнт муситиме купувати бахіли, перш ніж увійти до оглядової, маніпуляційного кабінету або жіночої консультації", - сказав депутат.

За словами Давиденка, згідно з документами, однією з підстав для встановлення у лікарнях таких автоматів є наказ Міністерства охорони здоров'я Радянського Союзу 1978 року видання "Про покращення медичної допомоги хворим з гнійними хірургічними захворюваннями і посилення заходів з боротьби з внутрішньолікарняною інфекцією".

"Ідея, яка походить ще з радянської медицини, зобов'язати усіх відвідувачів хірургічних відділень обов'язково вдягати бахіли - однозначно позитивна. Проте чому купувати їх щоразу будуть змушені і пацієнти, приходячи на уколи чи за пігулками до маніпуляційних кабінетів?", - сказав Давиденко.

За його словами, це надто схоже на чергову спробу столичної влади ввести плату за надання медичних послуг, бо за бахілами можуть з'явитись обов'язкові платні для пацієнтів халати або шапочки.

Депутати БЮТ нагадують, що згідно з Конституцією, надання медичної допомоги повинне здійснюватися безкоштовно і застеріг київську владу від такого шляху введення нових платних медичних послуг.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ