Справу організатора "Еліти-Центру" скоро передадуть в суд



Волконський (Шахов). Фото "Сегодня"
Слідство МВС планує передати в суд справа за обвинуваченням організатора афери на ринку нерухомості "Еліта-центр" Олександра Волконського наприкінці 2009 - початку 2010 року.

Про це на прес-конференції в п'ятницю заяви міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"До кінця жовтня постраждалі і позивачі будуть знайомитися з матеріалами справи, а потім до ознайомлення з матеріалами приступлять Волконський і його адвокат. До кінця 2009 - початку 2010 року слідство планує передати цю справа в суд", - сказав він.

Разом з тим, Луценко підкреслив, що закон не обмежує часові рамки для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, тому необхідно чинити суворо в рамках законодавства, щоб справа мала логічне завершення в суді.

"Поспіх отут тільки перешкодить", - додав він.

Луценко нагадав, що Волконський не співпрацював зі слідством і не давав показань на інших людей, що, можливо, були причетні до цього злочину.

Як відомо, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості, у результаті якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр". Загальна сума, яку одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 мільйонів гривень.

1 листопада  2007 року у Швейцарії був затриманий Волконський (Шахов), підозрюваний в організації шахрайства "Еліта-Центр".

9 жовтня 2008 року він був екстрадований зі Швейцарії в Україну.

8 вересня 2009 року Волконському було пред'явлено офіційне обвинувачення у створенні злочинної організації, присвоєнні чужого майна в особливо великих розмірах, здійсненні злочину в складі злочинної групи, легалізації засобів, добутих незаконним шляхом, підробці документів за попередньою змовою осіб, службовій підробці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ