Святошин завалений сміттям. Ще трохи – і будуть епідемії?



Фото "Комсомольської правди"
Уже більше тижня у комунальники Святошинського району не прибирають сміття. Так двірники намагаються вибити у влади свої зарплати.

Однак, як відзначає "Комсомольська правда", ситуація вже наближається до критичної.

Жителі масиву і медики б'ють в набат - якщо двірники не візьмуться за роботу, місто можуть чекати епідемії жахливих хвороб.

Уже зараз по неприбраних дворах снують пацюки і миші, а від складу кульків зі сміттям  біля контейнерів смердить, відзначає видання.

За словами епідеміологів, сірі гризуни розносять такі хвороби, як лептоспіроз, сальмонельоз, лихоманка Ку, тиф, псевдотуберкульоз і навіть чуму.

"Ми знаємо про ситуацію, але, на жаль, не можемо нічого зробити. Можна зрозуміти цих людей. Ніхто не хоче працювати безкоштовно. Ми контролюємо ситуацію в районі. Поки що вона не критична", - кажуть СЕС Святошинського району.

Єдине, що можуть санстанції - це оштрафувати начальника ЖЕКа за сміття на його ділянці на 102 - 425 гривень.

Однак, жителі району просто обурені бездіяльністю влади, яка, схоже, навіть не збирається вирішувати проблему, відзначає видання.

"Ми просто нажахані тим, що відбувається. Чиновники просто обдурили все місто. Підвищили тарифи в два рази, а самі взагалі забули про комунальну сферу міста. Майже всі мешканці навколишніх будинків, що потонули у відходах, вирішили не платити за компослуги. Це наш своєрідний знак протесту", - кажуть мешканці будинку по вулиці Ірпінській.

Двірники до ЖЕКу приходять, але за роботу не беруться - чекають уже зароблених грошей.

"У райадміністрації нам сказали, що грошей немає і з нами в будь-якому випадку не зможуть розрахуватися цілком", - зітхають страйкарі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ