Київський зоопарк зустрічає 100-річчя "фактично жебраком"?


Глава Шевченківської районної адміністрації столиці Віктор Пилипишин заявляє, що мер Києва Леонід Черновецький не виконав свої обіцянки з поліпшення ситуації в Київському зоопарку.

Про це він заявив у п'ятницю, пише "Інтерфакс-Україна".

"Леонід Черновецький і його команда не виконали жодного своєї обіцянки не тільки перед киянами, але і перед мешканцями столичного зоопарку", - сказав Пилипишин.

Зокрема, за його словами, залишилися не виконаними наміри модернізувати вольєр для слона і мавп, павільйон "Острів звірів", відновити членство Київського зоопарку в Європейській асоціації зоопарків.

"Навіть кількаразові запевняння Черновецького, що він знайде своєму підопічному слонові Бою "дружину" виявилися черговим обманом", - констатував Пилипишин.

Коментуючи підготовку столичної мерії до святкування 100-річчя Київського зоопарку, він нагадав, що цей ювілей насправді повинний був відзначатися в 2008 році.

"Але саме тоді в зоопарку змінилося керівництво, що було орієнтовано на його максимальну комерціалізацію, і після цього одна за іншою посипалися ідеї про проведення платних пікніків і гулянок у зоопарку, про продаж на його території "матрьошок", про примусові екскурсії для школярів, про платну телефонну лінію "котики-животики". Але користі від цього мешканці зоопарку так і не одержали", - підкреслив Пилипишин.

За його словами, столичний зоопарк "служить для міської влади тільки джерелом фіктивних інформаційних приводів для піару в пресі - щось типу дня лисиці або дня вовка, що там регулярно проводять".

"Насправді своє 100-річчя Київський зоопарк зустрічає фактично жебраком. Зайвим доказом цьому є виключення його в 2007 році з Європейської асоціації зоопарків і акваріумів, і дострокове поновлення членства в цій організації залишається під великим сумнівом", - наголосив голова Шевченківської РДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ