Гендиректор "Київводоканалу": тарифи треба збільшити на 100%


Генеральний директор ВАТ "Київводоканал", депутат Київради від "Громадського активу Києва" Ярослав Філатов переконаний, що у 2010 році тарифи треба збільшити на 100%.

Відповідний проект поетапного збільшення тарифів він представив на першому засіданні тарифної комісії Київради1 жовтня, пише "Комерсант".

Згідно з проектом Філатова, на першому етапі - з 1 січня 2010 року - тарифи пропонується підвищити на 50% від різниці між економічно обґрунтованими і діючими, а на другому етапі - з 1 квітня 2010 року - ще 50%.

У своєму документі гендиректор "Київводоканалу" використовує тарифи, введені розпорядженнями КМДА від 29 квітня, згідно яким з 1 червня вартість комунальних послуг збільшилася, за його словами, на 50%.

Однак 17 липня Кабмін прийняв рішення призупинити дію розпоряджень КМДА від 29 квітня, назвавши підвищення тарифів економічно необґрунтованим.

Тому, за його словами, 31 серпня КМДА прийняла нові розпорядження, знизивши вартість холодного і гарячого водопостачання, водовідводу і централізованого опалення на 5% від рівня тарифів, прийнятих 29 квітня.

Як відомо, раніше про бажання "провладних фракцій" підвищити тарифи на 100% у два етапи повідомляли опозиційні фракції - Блоку Кличка і БЮТ - які, у свою чергу, виступають за поверненя до тарифів рівня 2008 року і введення мораторію на їх підвищення у майбутньому.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ