БЮТ: Черновецький залишив лікарні без охорони


Фракція БЮТ у Київраді заявляє, що столичні лікарні залишилися без охорони, що робить їх легкодоступними для безпритульних та кримінальних елементів.

Про це заявив депутат фракції Олексій Давиденко, посилаючись на відповідні скарги співробітники лікувальних закладів столиці.

Як повідомляє прес-служба Блоку, охорона на території та всередині закладу відсутня у  туберкульозних, інфекційних лікарнях та установах швидкої медичної допомоги.

За словами Давиденка, лікарі побоюються, що відсутність охорони та камер спостереження у лікарнях робить їх легко доступними для безпритульних, які з наближенням холодної пори року все частіше заходять у лікарні погрітись, та кримінальних елементів, які можуть мати й більш небезпечну для пацієнтів мету.

"Раніше зарплату охороні лікарні платили з так званих спецфондів. Однак сьогодні, завдяки старанням команди Леоніда Черновецького, фінансування медичної галузі столиці знаходиться в такому жалюгідному стані, що гроші "спецфондів" лікарні витрачають лише на закупівлю найнеобхіднішого: харчування та медикаментів", - сказав депутат.

Він додав, що побоювання у лікарів викликає також забезпечення особистої безпеки пацієнтів, збереження їхніх речей та обладнання лікарні.

"Пацієнтам стає небезпечно пересуватися по території лікарень, бо пости охорони по периметрах територій лікувальних закладів відсутні. Так само, як і камери відеоспостереження у стаціонарах", - сказав Давиденко.

"З іншого боку, уявіть, чим може обернутися поява бездомних, наприклад, в інфекційному відділенні або в туберкульозному диспансері? Хто в такому разі зможе гарантувати ефективність лікування та нерозповсюдження інфекційних хвороб за межі медичної установи?", - зазначив депутат.

Депутати фракції БЮТ у Київраді готують проект рішення про посилення охорони будівель та споруд лікувальних закладів Києва, повідомляє прес-служба Блоку.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ