"Київенерго" теж хоче судитися через тарифи на компослуги


АЕК "Київенерго" заявляє, що її необхідно залучити до судової справи щодо тарифів на послуги житлово-комунального господарства в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Участь в судових засіданнях, на яких розглядаються питання щодо тарифів на тепло в Києві, - усталена практика "Київенерго", оскільки прийняті рішення безпосередньо зачіпають права та інтереси компанії як виробника і постачальника теплової енергії і, відповідно, її споживачів", йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" наголошують, що компанія не може стояти осторонь і дозволити маніпуляторам від політики вирішувати долю опалювального сезону в столиці.

"Оскільки "Київенерго" отримує кошти від споживачів лише за реально поставлену теплову енергію, компанія, насамперед, зацікавлена в справедливих тарифах і прозорих взаємовідносинах. Адже плутанина, створена політиками у визначенні тарифів на тепло, призводить до неплатежів споживачів, а це, в свою чергу, веде до накопичення боргів та подальших відключень", йдеться в повідомленні.

Ще одна причина участі у судовому засіданні "Київенерго" називає прагнення до встановлення в місті грамотної та справедливої тарифної політики на теплову енергію замість політичних спекуляцій на цій темі.

"У ситуації, коли КМДА галопуючими темпами накопичує борги перед "Київенерго" і при цьому заявляє, що сама розрахуватися не в змозі, абсолютно зрозуміло, що єдино вірним рішенням є встановлення економічно обґрунтованих тарифів", - наголошує прес-служба.

У компанії нагадують, що затрати на виробництво теплової енергії не є таємницею, "вони багаторазово перевіряються різними органами і офіційно затверджуються як Державною інспекцією по цінах, так і Управлінням цінової політики".

"Київенерго зацікавлена в тому, щоб всі питання, пов'язані з тарифами на тепло, розглядалися у судах об'єктивно, тому в цьому судовому розгляді компанія буде брати участь як третя сторона і для ухвалення справедливого рішення відкрито надасть всю необхідну інформацію", йдеться в повідомленні "Київенерго". 

Як відомо, 29 квітня в Шевченківському районному суді відбулося перше засідання, на якому по суті розглядалася справа за позовом Віталія Кличка до Київської адміністрації про скасування розпоряджень щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

В Блоці Кличка заявляють, що розпорядження КМДА, підписані в.о. голови КМДА Анатолієм Голубченком, є незаконними.

Наступне засідання суду призначено на 8 жовтня.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ