Влаштувати феєрверк можна буде лише з дозволу Голубченка



Фото lruo.lv
Столична влада має зробити жорсткішими правила проведення салютів у столиці. Якщо депутати Київрада проголосують за відповідне рішення, то влаштувати феєрверк можна буде лише відома КМДА і лише на відстані 300 метрів від будинку.

Про це у коментарі "Українській правді. Київ" заявила головний спеціаліст - юрист Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Данилюк Людмила.

"Наданий час документ пройшов погодження усіх постійних комісій Київради, і 8 жовтня буде винесений на сесію Київради", - сказала Данилюк.

За її словами, це рішення буде затверджувати положення про феєрверки і салюти, про їх проведення та реалізацію піротехнічних виробів на території міста.

Згідно з новим документом, використовувати піротехнічний виріб калібром від 25 мм, можна буде лише з письмового дозволу від першого заступника мера Анатолія Голубченка.

А для цього доведеться написати заявку в Головне управління з питань надзвичайних ситуацій із повним пакетом визначених документів.

Новий порядок заборонить продаж піротехніки неповнолітнім. Крім того, салюти і феєрверки будуть заборонені на території парків, лісів і прилеглих до них територій, на території Жукового острова, Гідропарку, Долобецького  з 1 квітня по 1 листопада. 

"Також буде заборонено стріляти з 22.00 до 8.00. і виняток становитиме лише новорічна ніч", - сказала Данилюк.

Крім того, за її словами, салоюти і феєрверки можна влаштувати на відстані не менше як 300 метрів від заводів і фабрик, складів, де зберігаються легкозаймисті речовини, церков, лікарень, шкіл і дитсадків, житлових будинків, доріг, магістралей, мостів, пам'яток архітектури тощо.

Суворою буде процедура і щодо видачі дозволу на салют.

"Треба буде надіслати звернення у наше Головне управління, далі Управління розглядає заявку, вивчає, де буде салют, скільки триватиме, чи є документи усі і ліцензії на проведення (для установ., підприємств і організацій) чи є дозвіл з МВС", - сказала Данилюк.

Якщо таких умов жителі міста не дотримуватимуться, то з них стягуватимуть штраф. Поки що, за словами Данилюк, вони будуть такими ж як за адміністративне правопорушення.

"Штраф буде відповідно до кодексу адміністративних правопорушень. А за порушниками слідкуватиме МВС. Вони будуть співпрацювати з нами в цьому питанні", - сказала Данилюк.

Як відомо, раніше столична влада планувала дозволити салюти лише на спеціально об лаштованих майданчиках і за "невелику платню".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ