Річковий трамвай попливе до Осокорків і Нижніх садів


Столична влада має намір збільшити кількість рейсів та маршрутів річкового трамваю навесні 2010 року.

Про це в інтерв'ю муніципальній газеті "Хрещатик" заявив начальник Головного управління КМДА Станіслав Гвоздіков.

"У 2010-му плануємо збільшити кількість як рейсів, так і маршрутів річкового трамваю. Зокрема передбачено облаштування причалів у районі Осокорків, Нижніх садів-1, Нижніх садів-2. Окрім того, відкриємо маршрут Київ - Вишгород", - сказав він.

За його словами, на сьогодні річковий трамвай є альтернативним видом транспорту, який "завдяки розширенню річкової інфраструктури займе гідне місце в мережі міських перевезень".

За словами Гвоздикова, річкова маршрутка здобула популярність серед столичних мешканців. У середньому протягом дня вона перевозить 160 пасажирів на маршруті "Поштова площа" -  станція метро "Дніпро" - причал "Березняки" та 150 осіб - на лінії "Поштова площа" - Оболонь.

"Загалом же за час роботи трамвая, тобто з 24 липня, перевезено понад 6 тисяч пасажирів з Подолу до Березняків та понад 1600 - до Оболоні", - сказав Гвоздіков, що прибутку пором поки що не приносить.

"Річковий трамвай є пілотним проектом, який не передбачає фінансування з бюджету і створений для розвитку річкової транспортної інфраструктури. Встановлено найнижчу вартість проїзду. Тому проект є самоокупним, але не прибутковим", - сказав начальник управління транспорту.

Як відомо, у жовтні річковий трамвай припиняє свою роботу і розпочне її знову навесні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ