Черновецький затвердив нові тарифи на поховання



Фото gorodkiev.com.ua
Голова Київської міської державної адміністрації Леонід Черновецький затвердив нові тарифи на ритуальні послуги в столиці.

Про це йдеться в оприлюдненому на веб-порталі столичної влади розпорядженні КМДА від 31 серпня 2009 р. № 958, пише УНІАН.

Зокрема, документом затверджено нові тарифи на ритуальні послуги, включені до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, які надає ритуальна служба спеціалізованого комунального підприємства "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування".

Розпорядження підготовлено враховуючи необхідний мінімальний перелік окремих видів ритуальних послуг, затверджений Державним комітетом з питань житлово-комунального господарства та зареєстрованого в Міністерстві юстиції.

Згідно з прийнятим рішенням, встановлено тарифи по 38 видах платних послуг, що надає Спецкомбінат ритуальних послуг.

Так, оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання коштуватиме 31 гривню (проект передбачав 39 гривень); копання могили в залежності від ґрунту, пори року та довжини домовини і способу копання - від 115 (165) до 605 (777 гривень); за монтаж намогильної споруди з облаштуванням фундаменту - від 384 (491) гривень до 898 (1 тисячі 146) гривень в залежності від ваги пам'ятника; демонтаж намогильної споруди відповідно від - 58 (74) до 146 (188) гривень залежно від ваги пам'ятника та пори року, коли здійснюються роботи.

Вартість оформлення свідоцтва про поховання становить тепер 3,66 гривень (проектом передбачалося 5 гривень).

Крім того, для Спецкомбінату встановлені тарифи на здійснення підпоховання чи поховання урн з прахом. Зокрема, підпоховання в нішу, розташовану в колумбарній стіні на міських кладовищах коштуватиме 110 (141) гривень, підпоховання урни в існуючу могилу - 30 (39) гривень влітку та 45 (57) гривень взимку.

Поховання урни з прахом померлих у колумбарну нішу встановлено в розмірі 27 (35) гривень. Поховання (підпоховання) урни з прахом в колумбарну нішу облаштованого склепу обходитиметься в 54 (69) гривень; поховання урни в нішу, розташовану в колумбарній тіні

Усі вказані ціни включають ПДВ.

У розпорядженні зазначено, що пільги на оплату за ритуальні послуги та допомога на поховання надаються відповідно до чинного законодавства України.

Як відомо, 26 січня з'явилося розпорядження КМДА "Про встановлення тарифів на ритуальні послуги, які включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг".

Згідно з цим документом, в столиці цього року почали діяти нові тарифи на ритуальні послуги.

Так, наприклад, вартість копання могили в залежності від ґрунту, розміру труни, способу здійснення роботи та пори року була встановлена від 330 гривень до 1 тисячі 280 гривень.

Поховання урни з прахом коштує від 55 гривень до 430 гривень; монтаж пам'ятника в залежності від його ваги від 625 гривень до 1 тисячі 530 гривень, демонтаж намогильної споруди в залежності від пори року та ваги - від 120-160 гривень до 225-310 гривень.

23 лютого прес-служба Прокуратура Києва повідомила, що відомство доручило Державній інспекції з контролю за цінами в місті Києві перевірити розміри тарифів на ритуальні послуги.

Після цього Київська адміністрації підготувала проекти розпоряджень про встановлення нових тарифів на ритуальні послуги, знизивши ціни на копання могили до 114 - 695, поховання урни з прахом - 31-235 гривень; монтаж пам'ятника 362 -830 гривень тощо.

З 5 червня столична влада знизила тарифи на ритуальні послуги, скасувавши ним своє розпорядження від 26 січня.

Як відомо, також  набуло чинності  рішення Київради "Про питання діяльності ритуальної служби Києва", згідно з яким надання ритуальних послуг є "виключною компетенцією комунальних підприємств".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ