У киян заберуть 3 станції метро?


Депутати Блоку Кличка стверджують, що столична влада знайшла вдалу схему для приватизації приміщень метрополітену, перевівши їх з балансу КП "Київський метрополітен" на баланс КП "Київжитлоспецексплуатація". 

"Таким чином, приміщення якби не стосуються метро. Утім, не переведеними на баланс є станції метрополітену "Площа Льва Толстого", "Хрещатик", "Політехнічний інститут", вестибюлі та виходи яких знаходяться у виставлених на аукціон будівлях. Міська влада може й далі твердити, що станції на приватизацію не віддадуть. Але в рішенні Київради немає площі будівель, отже завтра кияни можуть лишитись без трьох станцій", - кажуть депутати.

Натомість, міська влада пропонує створення єдиного центру управління транспортом, на проект якого цього року навіть не виділено достатньо коштів, повідомляє прес-служба Блоку.

"Всі ми чудово знаємо, що між проектом та спорудженням, враховуючи виконання бюджету, може пройти тривалий час. Що буде з обладнанням, яке розташовано в цих приміщеннях та як це відобразиться на безпеці руху?", - питають у Блоці Кличка.

За їх слвоами, крім того, рішенням Київради від 28 серпня 2008 на аукціон виставлені приміщення по вул. Червоноармійській, 22, вул. Хрещатик, 19, просп. Перемоги, 35, які є приміщеннями станцій і підрозділів метрополітену. 

"Завдяки діям Блоку Віталія Кличка прокуратура Києва вказане рішення опротестовала, утім для задоволення протесту і порятунку стратегічного майна Київраді не вистачило… 1 голоса, адже не голосували Блок Леоніда Черновецького, ГАК, Партія регіонів і частково Блок Литвина", - кажутьу Блоці.

За словами депутатів, існують певні бізнес-проекти на ці будівлі, які з січня цього року ходять у певних колах. 

"Мабуть, доля у таких проектах і стала на заваді поверненню киянам майна. Вагони метро знаходяться у заставі, станції метро та приміщення служби руху та контролю безпеки пасажирів віддані на приватизацію – це цілеспрямовані дії, спрямовані на крадіжку у киян метрополітену", - заявили в Блоці Кличка.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ