Кілька цікавих маршрутів вихідного дня



Фото foto.mail.ru

Доки у столиці сонячно і відносно тепло, доки не почались затяжні осінні дощі, гріх просиджувати диван на вихідних.

Для тих, хто полюбляє мандрувати, або тих, кому за робочий тиждень просто набридло місто з його шумом заторами, "Газета нашого району" пропонує кілька заміських маршрутів.

Так, наприклад, у час коли почало жовкнути листя, варто заїхати у дендропарк "Софіївка", що в м. Умань Черкаської області. Проїхавши 200 км від столиці можна буде насолодитися тихою прогулянкою у парку, помилуватися більше ніж 3 тисячами видів екзотичних рослин і кущів, скульптурами, фонтанами.

У парку можна поплавати на поромі, гондолі, покататися на конях чи катамаранах. До Умані ідуть маршрутки від центрального автовокзалу і від залізничного вокзалу. Вартість проїзду 40-50 гривень.

У 85 км від Києва знаходиться дендропарк "Олександрія" у місті Біла Церква. Парк розташований на березі річки Рось, Тут увагу привернуть низка павільйонів, колонада, "китайський місток". Доїхати до "Олександрії" можна маршруткою від метро "Либідська" за 16 гривень.

Для любителів гострих відчуттів як варіант - поїздка у Прип'ять, що в 140 км від Києва. Найчастіше екскурсоводи показують четв6ертий енергоблок і так званий "Саркофаг". Крім того, запропонують прогулянку мертвим містом Прип'яттю. Однак оскільки це закрита зона, то пропускаються лише екскурсійні тури.

У 70 км від столиці розташоване село Трипілля, яке відоме своїми музеями з експонатами трипільської культури. Тут можна подивитися на знаряддя праці, кераміку, реконструкції житла. Доїхати до Трипілля можна маршруткою або автобусом від станції метро "Виду бичі". Вартість проїзду 7-12 гривень.

Тож збирайте друзів і гайда до вражень!

Однак, і для тих, хто не зможе чи не матиме бажання вириватися з міста, знайдеться купка розваг.

Так, 26 вересня Київський цирк відкриває новий сезон с програмою "Тобі, столице на Дніпрі".

На арені глядачі побачать акробатів на балонах, повітряних гімнастів, жонглерів. Також свої вміння покажуть коні, мавпи, собаки, ведмеді, леви, тигри і леопарди.

У суботу об 11.00 у Центральному парку культури та відпочинку "Маріїнський" пройде свято "Юнь Києва запрошує".

Метою акції є пропаганда здорового способу життя, популяризація волонтерського та скаутського руху серед дітей та молоді, залучення дітей та молоді до соціально корисної діяльності на благо рідного міста та країни. До участі в акції запрошуються учні, студенти, молодь, батьки, представники навчальних закладів та громадських організацій.

У цей же день о 13.00 відбудеться аукціон робіт з сучасного живопису та графіки "Золотое сечение" у Київській міській галереї мистецтв "Лавра", що на вул. Січневого повстання, 17

О 19.00. на столичних мешканців і гостей міста чекає  Міжнародний фестиваль циганського мистецтва "Амала" у палаці культури "Більшовик", що на просп. Перемоги, 38.

У неділю о 12.00 на Майдані Незалежності пройде соціо-моб "Книжкова лихоманка - Ланцюг знань" за участю Братів Капранових, Володимира Арєнєва, Сашка Лірника, Євгенії Кононенко, Лесі Вороніної.

У центрі міста декілька сотень людей зійдуться одночасно, створять живий ланцюг і на 20 хвилин поринуть у світ книги.  Акція має на меті популяризувати українську книжку, підняти престиж читання, а також нагадати, що найкращий вид дозвілля - це читання, а найкращий подарунок - це книжка.

Усі бажаючі зможуть придбати книги улюблених авторів за символічною ціною з автографом письменника.

Також 27 вересня  о 13.00 в рамках відзначення Всесвітнього Дня туризму відбудеться презентація екскурсій по Києву із застосуванням Сігвею, першого електронного, екологічно-безпечного транспортного засобу із системою самобалансування.

Зібрання учасників на Михайлівській площі біля пам'ятника Княгині Ользі.

Якщо ж вихідних буде замало, то продовжити походеньки можна і в понеділок. 28 вересня о 12.00 відбудеться відкриття виставки "Гранослов" до 80-річчя Дмитра Павличка (світлини, рукописи, книги із фондів музею).

Виставка триватиме до 30 жовтня у Київському літературно-меморіальному музеї Рильського, що на вул. Рильського, 5.

О 17.00 відбудеться відкриття виставки живопису Антоніни Штогрин "Візитівка з Поділля"

Експозиція триватиме до 25 жовтня у Київському літературно-меморіальному музеї-квартирі П.Тичини, що на вул. Терещенківській, 5.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ