Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4abb7233afbd2/
Українська правда
Київ

"Київенерго" вимагає від ЖЕКів якісної підготовки до зими

24.09.2009  16:20

АЕК "Київенерго" видає акти тільки тим споживачам теплової енергії, які провели підготовку до опалювального сезону згідно всім вимогам українського законодавства.

Таким чином, компанія примушує житлово-експлуатаційні організації провести якісну підготовку до зими.

Про це заявив заступник технічного директора - головний інженер "Київенерго" Юрій Гладишев, повідомляє прес-служба компанії.

"До "Київенерго" після численних нагадувань звернулися майже всі споживачі теплоенергії, але недоліки усунули лише 10% споживачів, які і отримали відповідні акти готовності до опалювального сезону. Переважна більшість споживачів, які не отримали акти, не виконали промивання та прочищення внутрішньобудинкових систем опалення, від чого значною мірою залежить якість подачі теплоносія в квартири киян", - сказав він.

Гладишев нагадав, що акт готовності до опалювального періоду крім представника теплопостачальної організації підписує з цього року інспектор Державної житлово-комунальної інспекції.

Наразі до опалювального сезону готовий лише один з десяти будинків Києва, повідомляє прес-служба компанії. Найкраще підготовлений Печерський район, в якому отримано 15,5% актів. Найгірша ситуація у Солом'янському та Оболонському районах столиці - актів готовності отримано 3,5 % та 3,9 % відповідно.

Споживачі теплової енергії "Київенерго" продовжують підготовку внутрішніх мереж до зими повільними темпами. Так, станом на 24 вересня із 16279 споживачів, які перебувають у зоні обслуговування Київенерго, акти готовності до опалювального періоду отримали 1534, що складає 9,4 % споживачів .

З них на дитячі садки видано 50 актів (10 %), на школи - 42 акти (8,3 %), на лікарняні заклади - 248 (60,8 %). Житловим будинкам усіх форм власності видано лише 9,9 % актів.

Як відомо, раніше депутат Печерської райради Леонід Ємець заявив, що "Київенерго" навмисно і шантажем зриває опалювальний сезон.

За словами депутата, усі ЖЕКи Печерського району столиці повністю готові до зими, але енергокомпанія відмовляється видати акти готовності ЖЕКів району до опалювального сезону. 

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.