"Київенерго" вимагає від ЖЕКів якісної підготовки до зими


АЕК "Київенерго" видає акти тільки тим споживачам теплової енергії, які провели підготовку до опалювального сезону згідно всім вимогам українського законодавства.

Таким чином, компанія примушує житлово-експлуатаційні організації провести якісну підготовку до зими.

Про це заявив заступник технічного директора - головний інженер "Київенерго" Юрій Гладишев, повідомляє прес-служба компанії.

"До "Київенерго" після численних нагадувань звернулися майже всі споживачі теплоенергії, але недоліки усунули лише 10% споживачів, які і отримали відповідні акти готовності до опалювального сезону. Переважна більшість споживачів, які не отримали акти, не виконали промивання та прочищення внутрішньобудинкових систем опалення, від чого значною мірою залежить якість подачі теплоносія в квартири киян", - сказав він.

Гладишев нагадав, що акт готовності до опалювального періоду крім представника теплопостачальної організації підписує з цього року інспектор Державної житлово-комунальної інспекції.

Наразі до опалювального сезону готовий лише один з десяти будинків Києва, повідомляє прес-служба компанії. Найкраще підготовлений Печерський район, в якому отримано 15,5% актів. Найгірша ситуація у Солом'янському та Оболонському районах столиці - актів готовності отримано 3,5 % та 3,9 % відповідно.

Споживачі теплової енергії "Київенерго" продовжують підготовку внутрішніх мереж до зими повільними темпами. Так, станом на 24 вересня із 16279 споживачів, які перебувають у зоні обслуговування Київенерго, акти готовності до опалювального періоду отримали 1534, що складає 9,4 % споживачів .

З них на дитячі садки видано 50 актів (10 %), на школи - 42 акти (8,3 %), на лікарняні заклади - 248 (60,8 %). Житловим будинкам усіх форм власності видано лише 9,9 % актів.

Як відомо, раніше депутат Печерської райради Леонід Ємець заявив, що "Київенерго" навмисно і шантажем зриває опалювальний сезон.

За словами депутата, усі ЖЕКи Печерського району столиці повністю готові до зими, але енергокомпанія відмовляється видати акти готовності ЖЕКів району до опалювального сезону. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ