Київські каштани доїдає міль, - еколог


Столиця може залишитися без каштанів, якщо найближчим часом не вжити заходів для порятунку дерев від небезпечної комахи - мінуючої молі.

Про це у четвер заявив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Києві Олександр Прогнімак, повідомляє прес-служба управління.

"Мінуючи міль паразитує на дереві, фактично харчуючись ним. Через це рослина швидко засихає і гине. З цією проблемою місто зіткнулося кілька років тому, але якщо раніше зараження мало крапковий характер, то зараз воно набуло загрозливих масштабів", - сказав Прогнімак.

За його словами, одним з найбільш ефективних методів лікування дерев є ін'єкції хімічними препаратами, що довів позитивний досвід європейських країн.

Головного еколога Києва наголосив, що проблему фінансування можна вирішити за допомогою коштів з міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

"Цього року на боротьбу зі шкідниками рослин з Фонду не виділено ні копійки. При цьому на моніторинг зелених насаджень планують витратити 16 мільйонів гривень з 26. Це нонсенс", - сказав Прогнімак.

За його словами, у зв'язку з цим Держуправління екології настійно рекомендує міській владі, яка розпоряджається екологічним Фондом, перерозподілити кошти на вирішення першочергових завдань.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ