Тимошенко: Центр радіохірургії у "Феофанії" запрацює до кінця року


Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд поетапно профінансує завершення будівництва Всеукраїнського центру радіохірургії на базі клінічної лікарні "Феофанія" і він відкриється до кінця року.

Про це вона розповіла під час огляду будівництва Центру, повідомляє прес-служба прем'єра.

"Враховуючи, що з необхідних 135 мільйонів гривень 60 мільйонів - це докупівля обладнання, яке може трішки зачекати, бо є достатньо обладнання, щоб запустити цей центр, то, я думаю, що на першому етапі це може бути приблизно 70 мільйонів гривень", - сказала Тимошенко.

Прем'єр підкреслила, що доступ до послуг Всеукраїнського центру радіохірургії дістануть усі громадяни, які потребують лікування.

"Причому люди, які не можуть оплачувати ці технології, будуть за державний рахунок проходити профілактичне обстеження і лікування, яке дає стовідсотковий результат, якщо захворювання діагностоване на ранньому етапі", - пообіцяла прем'єр.

За її словами, у Всеукраїнському центрі радіохірургії рак на ранніх стадіях можна буде діагностувати за допомогою найсучаснішого томографа.

"Якщо на ранніх стадіях виявити захворювання, то, як наслідок, у 90% людей, виявлений на ранній стадії рак можна вилікувати", - наголосила Тимошенко.

Вона також нагадала, що уряд виділить також 70 мільйонів гривень на добудову нового відділення у Київському онкоцентрі.

"Ми зробимо все для того, щоб до кінця року обидва центри були запущені в експлуатацію. І це значить, що на ранніх стадіях люди зможуть виявляти онкозахворювання", - сказала прем'єр.

При цьому Тимошенко повідомила, що уряд поставив собі завдання профінансувати створення подібних онкоцентрів у кожній області України.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ