БЮТ: Столична влада будує ринок в небезпечній зоні


Фракція БЮТ у Київраді заявляє, що столична влада дозволила будівництво ринку у безпосередній зоні ураження хлорної хвилі недалеко від водопровідної станції і витратного складу хлору.

За даними депутатів Блоку, 30 червня невстановлені особи самовільно розпочали підготовчі будівельні роботи на земельній ділянці в охоронній зоні Деснянської водопровідної станції та санітарно-захисній смузі магістральних водонесучих комунікацій по бульвару Перова.

До того ж, МАФи у чисельності 800 одиниць, які й складуть майбутній ринок, розташовують навколо високовольтних ліній електропередач, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Нікому невідомо, як діятиме на людей, які працюватимуть або купуватимуть щось на ринку, така близькість хлору. А якщо раптом аварія? І невже столична влада забула про те, що саме Деснянська водопровідна станція забезпечує питною водою усю центральну та Лівобережну частину Києва, а будівництво ринку є прямою загрозою виникнення масових інфекційних захворювань?", - обурюються у Блоці.

Бютівці нагадують, що згідно з правилами безпеки, у цій зоні заборонені усі види будівництва, за винятком реконструкції чи розширення водопроводу. Адже, відповідно до діючих норм, санітарно-захисна смуга складає від 20 до 50 метрів в обидві сторони від нього для різного складу ґрунтів.

"У даному разі усі ці приписи проігноровано. До того ж, земельна ділянка, на якій ведуться будівничі роботи, закріплена за ВАТ "АК "Київводоканал", який не видавав дозволу на будівництво. Те саме стверджують і в "Київенерго", - підкреслюють у міському БЮТ.

Прес-служба повідомляє, що відповідні листи-попередження направлялись в усі керівні інстанції Києва та, в першу чергу, до київського мера Леоніда Черновецького.

"Все, на що спромоглась влада міста, у відповідь - це організувати перевірку на місці подій, підсумком якої став "зафіксований факт підготовки роботи по розміщенню міні-ринку, але встановити осіб, причетних до вказаного будівництва, не вдалося, оскільки на момент обстеження робота не проводилась", - повідомляють депутати.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ