МЗС Ізраїлю проситиме не будувати готелю у Бабиному яру


Міністерство закордонних справ Ізраїлю звернеться з проханням переглянути рішення стосовно розміщення готелів у Києві, у разі підтвердження інформації про намір збудувати готель на території Бабиного Яру - місця масових страт євреїв у часи нацистської окупації.

Про це в інтерв'ю "Німецькій хвилі" повідомила голова департаменту із боротьби з антисемітизмом МЗС Ізраїлю Авіва Раз-Шехтер.

За її словами, у Єрусалимі вже доручили посольству в Києві перевірити цю інформацію й представити офіційну відповідь.

Раз-Шехтер наголосила, що територія Бабиного Яру є доволі великою, і спочатку варто зрозуміти, яку ділянку київські урядники запропонували під будівництво готелю.

Якщо ж відведена територія під майбутній готель може розташовуватися у безпосередній близькості до меморіальних місць, Ізраїль планує дипломатичними каналами надіслати прохання переглянути проект забудови.

Водночас, Раз-Шехтер вважає, що у разі потреби, компромісно розв'язати ситуацію буде нескладно бо цього року схожі будівельні конфлікти мирно залагодили в Іспанії та Литві.

"За домовленістю з литовським урядом ми надіслали наших експертів, які чітко визначили кордони комплексу. Таким чином було досягнуто компромісу", - сказала Раз-Шехтер.

Як відомо, Київрада 17 вересня затвердила схему розташування готелів у Києві до 2020 року.

За словами бютівця Сергія Мельника, згідно з додатком до цього рішення під загрозу забудови потрапили "Бабин Яр", парк "Дружби народів", парк "Дубки", "Наводницький", парк "Березовий гай", територія біля Дендросаду, зелена зона поруч проспекту Академіка Паладіна та інші.

Президент Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабинович заявив, що має намір особисто поговорити з мером Києва Леонідом Черновецьким про неприпустимість будівництва готелю в Бабиному Яру.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ