Прокуратура вимагає припинити продаж цигарок і алкоголю дітям



Фото telegraph.co.uk
Прокуратура столиці вимагає посилити відповідальність підприємців за продаж цигарок та алкоголю дітям. Таке рішення було прийняте у зв'язку з тим, що торговці продовжують збагачуватися за рахунок здоров'я неповнолітніх, продаючи їм сигарети та алкоголь.

Лише протягом двох днів вересня було зафіксовано 23 випадки реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів дітям, повідомляє прес-служба прокуратури.

З початку року правоохоронці столиці виявили вже понад 400 фактів продажу неповнолітнім алкоголю та цигарок, винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Проте розмір відповідного штрафу, який наразі становить 19 гривень, не стримує підприємців від порушення вимог законодавства, наголошують у прокуратурі.

Також викликає велику стурбованість те, що магазини та кіоски розміщуються у безпосередній близькості до навчальних закладів, хоча за рішенням Київради, такі об'єкти повинні бути розташовані не менш ніж за 100 метрів від закладу освіти.

Так, у Деснянському районі виявлено вісім кіосків з алкоголем і цигарками біля шкіл, у Подільському - три, у Голосіївському - два, у Святошинському та Шевченківському - по одному МАФу. Крім того, перевіркою виявлено три факти торгівлі алкогольними виробами без відповідної ліцензії.

Прокуратура нагадує, що минулого року в столиці підлітки у стані сп'яніння вчинили 110 злочинів.

У зв'язку з цим, відомство наполягає на необхідності посилити відповідальність за продаж їм алкогольних напоїв та цигарок.

Із цією метою готуються документи реагування та лист до Генеральної прокуратури із пропозицією поставити перед суб'єктами законодавчої ініціативи питання про внесення змін до відповідних нормативно-правових актів.

Разом із тим прокуратура столиці доручила Кримінальній міліції у справах дітей активізувати роботу із виявлення порушень у порядку продажу алкоголю та тютюну та притягнення винних осіб до відповідальності. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ