Обмануті вкладники просять правоохоронців розібратися з квартирною аферою


Ошукані інвестори, які внесли кошти в так і не розпочате будівництво по вул. Єреванській, 18 "а", у Солом'янському районі Києва, просять правоохоронні органи активізувати розслідування цієї справи.

Про це йдеться у відкритому листі 34-х інвесторів ТОВ "Стабіл" до генпрокурора Олександра Медведька, прокурора Києва Євгена Блажівського, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, повідомляє УНІАН.

"Ми, 34 інвестори (пайовики) ТОВ "Стабіл", у 2005-2006 роках інвестували у будівництво житлового будинку з вбудованими приміщеннями та підземними автостоянками по вул. Єреванській, 18 "а", у Солом'янському районі Києва більш як 17 мільйонів гривень", - йдеться у листі.

Будівництво мало проводитися на земельній ділянці, яка виділена СБУ, відзначає видання.

СБУ уклала з ТОВ "Стабіл" договір пайової участі у будівництві житлового будинку, згідно з яким "Стабіл" мало надати для СБУ у власність житлову площу в цьому будинку чи в інших будинках, відзначають автори листа.

За їх інформацією, ТОВ "Стабіл" стало активно залучати кошти від населення. При виборі забудовника вирішальним для інвесторів було те, що орендарем земельної ділянки, а також стороною договору пайової участі у будівництві будинку є СБУ, яка, за останніми даними, все ж таки отримала певну житлову площу в інших будинках.

Однак, на сьогодні будівництво так і не розпочато. Більше того, наприкінці 2007 року змінилися власники товариства, які заявляють, що ТОВ збанкрутувало і відповідно залучених коштів немає, наголошують інвестори.

Вкладники переконані, що це "квартирне шахрайство", тобто нові засновники ТОВ "Стабіл" ухиляються від будівництва та повернення коштів інвесторам.

"Старі ж засновники та їх представник, який діяв за довіреністю, - вивели кошти з компанії, перерахувавши їх на суб'єктів підприємницької діяльності, які або мають ознаки фіктивності, або зареєстровані їх прямими родичами", йдеться в листі.

Таким чином, наголошується в листі, "службові особи ТОВ "Стабіл" під приводом інвестування житлового будинку за адресою: Київ, вул. Єреванська, 18 "а", в порушення вимог закону, без отримання відповідної ліцензії та реєстрації товариства як фінансової установи отримали від фізичних осіб грошові кошти в сумі більш як 17 мільйонів гривень, які привласнили".

Інвестори повідомляють, що за цим фактом у 2006 році прокуратура Шевченківського району порушила кримінальну справу, а на сьогоднішній день допитано потерпілих, засновників, інших свідків.

Обмануті вкладники кажуть, що міліція навіть затримала одного із колишніх керівників ТОВ "Стабіл", якого  раніше оголосили в розшук.

Водночас вони відзначають, що за затриманим "стоять" дуже впливові особи, в тому числі й з правоохоронних органів та СБУ, які "намагатимуться всіляко чинити тиск на органи слідства та судові органи з тим, щоб його звільнити з-під варти та дати можливість залишити межі України".

Інвестори ТОВ "Стабіл" просять керівників ГПУ, МВС та судів взяти зазначену кримінальну справу на особистий контроль, притягнути винних до відповідальності та змусити відшкодувати заподіяну ними шкоду. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ