"Київгаз" закликає киян дотримуватися правил газової безпеки


Компанія "Київгаз" готова до опалювального сезону і закликає населення бути свідомими та дотримуватися правил газової безпеки.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київгазу".

Зокрема, киянам нагадують, що перед початком роботи газових приладів потрібно переконатися в наявності тяги, а також звертати увагу на сталість і колір вогню. Він має бути рівним і блакитним, будь які зміни з формою і кольором свідчать про засмічення пальників, або несправність газового обладнання.

"Пам'ятайте, що приміщення, де встановлені газові прилади, мають постійно провітрюватися. При користуванні газовою колонкою чи плитою, кватирки або фрамуги вікон потрібно відчиняти. А в нижній частині дверей має бути щілина або круглі отвори для притоку свіжого повітря", йдеться в повідомленні.

"Київгаз" застерігає від звички спати, відпочивати на кухні, або в інших приміщеннях де встановлене газове обладнання.

"Не варто забувати й про планові перевірки газових плит, їх необхідно проводити що три роки, а колонок - що року. І робити це повинні виключно спеціалісти - працівники  "Київгазу". Компанія закликає населення бути свідомими, адже одна не перевірена квартира - загроза вибуху всього будинку!", наголошується в повідомленні

При використанні газових приладів, категорично забороняється залишати їх ввімкненими без нагляду, прив'язувати мотузки, захаращувати приміщення, обігрівати квартири конфорками та використовувати вогонь для встановлення місця витоку газу.

Якщо ви відчули запах газу - категорично забороняється вмикати і вимикати електроприлади, освітлення та користуватися електродзвінками. Треба перекрити крани пальників газової апаратури та на опусках перед нею, провітрити приміщення та викликати аварійну службу "Київгазу" за номером "104".

У компанії наголошують, що домінуючими причинами нещасних випадків та аварій при користуванні газом у побуті є: самовільне підключення до газопроводів, перенесення заміна та ремонт газових приладів;  самовільне втручання, перебудова димових та вентиляційних каналів внутрішньо будинкових систем газопостачання.

Крім того, причинами нещасних випадків стає експлуатація несправного газового обладнання та грубе порушення безпеки користування газовими приладами.

"Роботи із заміни, ремонту, підключення газового обладнання повинні виконуватися тільки спеціалізованими підприємствами, які мають відповідний дозвіл Держгірпромнагляду та ВАТ "Київгаз"", - наголошує прес-служба компанії.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ