Бориспіль розгорне намет для прийому гостей Євро?


Керівництво аеропорту "Бориспіль" не виключає встановлення терміналу-намету для прийому учасників і вболівальників Євро-2012, якщо це буде необхідно.

Про це в інтерв'ю "Делу" заявив гендиректор аеропорту Борис Шахсуваров.

Він відзначив, що аеропорт має намір закінчити будівництво розпочатих терміналів, однак не потребує зведення інших.

"Ми більше нічого не будуємо, у цьому просто немає необхідності.  Проектна потужність термінала D сягне 9 мільйонів пасажирів на год. Сьогодні межове навантаження на термінал В складає 5 мільйонів, а разом з F вона сягне 8 мільйонів людей", - сказав Шахсуваров.

Він додав, що таким чином, до 2012 року ці три термінали забезпечать можливість пропускати на рік до 16 мільйонів пасажирів.

"Проте існує ще термінал Н - це наше ноу-хау. Він створений він для паломників-хасидів, які щороку приїжджають до Умані. Для цієї специфічної категорії пасажирів ми побудували окремий, термінал, який швидко споруджується. Він  чимось нагадує велетенський намет", - сказав Шахсуваров.

Він наголосив, що цю ідею оцінили експерти  УЄФА, тому, можливо, її використають і під час Євро-2012.

"Навіщо будувати великий аеропорт в місті, де пройде лише один матч? Якщо раптом збільшився пасажиропотік - розгорнули намет, закінчився захід - склали,  і все", - підсумував гендиректор аеропорту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ