Кільчицька впевнена, що ПЕТ-центр у Києві буде до 1 січня


Перший заступник мера Ірена Кільчицька заявляє, що завдяки підтримці держави, Центр для раннього виявлення онкологічних захворювань з використанням ПЕТ-технології буде введено в експлуатацію до 1 січня 2010 року.

Про це вона заявила у понеділок під час відвідання будівництва ПЕТ-центру, повідомляє прес-служба КМДА.

"Я впевнена, що вже до 1 січня 2010 року Центр раннього виявлення онкологічних захворювань із застосуванням ПЕТ-технології буде введений в експлуатацію", - сказала Кільчицька.

За її словами, для завершення будівництва були необхідні кошти, які виділила держава.

"Уже до кінця цього тижня ті 70 мільйонів гривень, які виділені на завершення будівництва Центру ПЕТ-технології, будуть перераховані", - сказала заступник мера.

Як відомо, Кабінет міністрів виділив 70 мільйонів гривень зі стабілізаційного фонду на завершення будівництва ПЕТ-центру у Києві.

Згодом Голова тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування обставин порушення Конституції та законів України посадовими особами Київради та її КМДА Кирило Куликов ініціюював виведення ПЕТ-центру з підпорядкування КМДА та його передачу до Міністерства охорони здоров'я.

За словами Куликова, таким чином можна буде гарантувати, що державні гроші будуть витрачені за призначенням.

Як відомо, Центр для раннього виявлення онкологічних захворювань з використанням ПЕТ-технології (позитронно-емісійний томограф) створюється на території Київської міської онкологічної лікарні.

Методика застосування ПЕТ-технології дозволяє чітко розпізнавати злоякісну пухлину від доброякісної на ранній стадії, що дає можливість вчасно розпочати лікування та запобігти подальшому розвитку хвороби.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ