На місці столичних заводів збудують офіси і житло



Фото photo.i.ua
Столична влада ініціює будівництво житлових і офісних будинків на територіях непрацюючих промислових підприємств Києва.

Про це в інтерв'ю муніципальній газеті "Хрещатик" заявив виконувач обов'язків начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА Сергій Броневицький.

За попередніми підрахунками, на таких територіях до 2025 року є реальна можливість побудувати 5-7 мільйонів кв. м житла.

"На сьогодні, згідно з чинним Генпланом, майже 8 відсотків території міста займають промзони. Більшість підприємств наразі працюють не на повну потужність або ж їхні площі використовуються не за призначенням", - сказав Броневицький.

За його словами, останнім часом чимало інвесторів подають на архітектурно-містобудівну раду пропозиції щодо зміни функціонального призначення зазначених територій і пропонують будувати на цих ділянках офіси, супермаркети, житло, готелі.

"Обговорювати цю перспективу почали ще 6-7 років тому, однак лише тепер вона має шанси впровадження в життя. Перевагу віддаватимуть житловому та громадському будівництву. На сьогодні це понад 10 тисяч гектарів, але в процесі роботи над новим Генпланом цей показник може змінюватися", - сказав Броневицький.

Він відзначив, що найперспективнішими для інвесторів є "Нижня Теличка, площею 204 га, Рибальський півострів, ДВРЗ та площі підприємств, розміщені в районі Борщагівки".

"За оцінками експертів, інвестори матимуть змогу побудувати понад 5 мільйонів квадратних метрів площ різного функціонального призначення -  готелі, офіси, спортивно-оздоровчі, рекреаційні комплекси тощо", - сказав виконувач обов'язків начальника Головного управління містобудування КМДА.

Броневицький наголосив, що "розміщувати підприємства у Києві, де доволі дорогою є земля, недоцільно з економічної точки зору".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ