Пилипишин хоче почути, де обіцяна система автокерування транспортом


Голова Шевченківського району столиці Віктор Пилипишин пропонує владі Києва відзвітувати про реалізацію проекту з впровадження Автоматичної системи управління транспортом у столиці.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Пилипишина.

"Столична влада повинна відзвітувати перед киянами про реалізацію програми впровадження Автоматичної інформаційної системи управління транспортним рухом. Зокрема, слід пояснити, чому досі не відкрито центральний пункт управління цією системою, хоча посадовці КМДА обіцяли це зробити ще в липні", - сказав він.

Пилипишин наголосив, що проблема заторів не вирішена, а "ті нечисленні електронні табло, які вже встановили, виконують роль лише неестетичної декорації на київських дорогах".

Голова Шевченківського району переконаний, що проблему заторів потрібно вирішувати комплексно: створити систему управління парковками, збудувати багаторівневі паркінги, розвивати мережі громадського транспорту, створити багаторівневі розв'язки, спеціальні експрес-шосе.

"Сьогодні ж команда діючого мера неспроможна довести до кінця жоден із своїх амбіційних проектів. Про якийсь комплекс заходів, програму розвитку транспорту мова вже не йде. Мабуть, їх мета - це не конкретний результат, а особистий піар та "освоєння" бюджетних коштів", - заявив Пилипишин.

Як відомо, на початку червня перший заступник мера Денис Басс під час презентації нових інформаційних табло на Столичному шосе повідомив, що влітку цього року має запрацювати єдиний центр управління дорожнім рухом на автошляхах Києва. Офіс центру заплановано відкрити по вулиці Богдана Хмельницького, 54.

Повністю завершити впровадження АСУ транспортом, за його словами, планується до листопада 2010 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ