Черновецький вирішив пускати у Київ вантажівки?



Київська міська державна адміністрація має намір збільшити кількість годин, у які буде дозволено заїжджати у столицю вантажному транспорту.

Відповідний проект розпорядження "Про внесення змін та доповнень до розпорядження КМДА від 25.07.2008 № 1024" оприлюднено на сайті столичної влади.

Як відомо, це розпорядження стосується додаткових заходів щодо впорядкування руху вантажівок в Києві.

Згідно з документом, проект розпорядження "підготовлений з метою підтримки автоперевізників в умовах світової фінансово-економічної кризи в межах функцій органу місцевого самоврядування".

Так, столична влада хоче заборонити заїзд вантажного транспорту загальною масою більше 4,5 тонни в межі міста Києва з 07.00  до 10.00  та з 17.00 до 20.00 години, крім автомобілів, які здійснюють перевезення вантажів у міжнародному сполученні за наявності у водіїв міжнародної товарно-транспортної накладної "СMR" або книжки міжнародних дорожніх перевезень та обладнання автопоїздів знаком "TIR".

Водночас, проїзд столичними вулицями панується дозволити з 10.00 до 17.00 та з 20.00 до 07.00 години.

з 07.00 год. до 20.00 год. та затвердити її склад, що додається.

Також згідно з документом планується створити комісію з оперативного розгляду питань заїзду вантажного транспорту масою більше 4,5 тонни в межі Києва.

КП "Київдорсервіс" у місячний термін після виходу цього розпорядження повинне буде внести зміни у відповідні технічні засоби регулювання дорожнього руху. 

Проект має на меті вдосконалити правове регулювання господарських відносин між органами місцевої влади та суб`єктами господарювання у сфері руху вантажного автотранспорту в Києві та підтримати авто перевізників. Як зазначається в проекті розпорядження, кількість вантажівок, що заїжджають в столицю,  в умовах світової фінансово-економічної кризи скоротилася 35%.

Крім того, значна кількість та тривалість знаходження вантажного автотранспорту на основних під'їздах до Києва спричиняє погіршення екологічної ситуації у даних зонах.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань приймаються упродовж місяця до 21 жовтня.

Як відомо, згідно з розпорядженням КМДА № 1024, рух вантажівок через столицю заборонений з 7.00 до 20.00.  Крім того, рух вантажних авто у Києві дозволяється лише по проспекту Бажана, Столичному шосе, вулиці Академіка Заболотного, площі Одеській, Кільцевій дорозі, проспекту Академіка Палладіна, площі Гостомельській, вулиці Міській (на ділянці від площі Гостомельської до перехрестя з Гостомельським шосе), Гостомельському шосе.

А також по Новій дорозі (Київського міського напівкільця), проспекту Мінському, площі Тараса Шевченка, вулиці Полярній, вулиці Богатирській, площі Тульській, проспекту Московському, проспекту Ватутіна, площі Керченській, вулиці Братиславській, проспекту Броварському з 20.00 до 07.00.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ