БЮТ: Будівництво офісного центру на Печерську руйнує будинки


Будівництво офісно-житлового центру по вул. Мечникова, 9а спричинило аварійно-небезпечний стан будинку по пров. Мар'яненко, 7.

Про це заявляють депутати фракції БЮТ у Київраді з посиланням на звернення і скарги мешканців прилеглих до будівництва будинків.

За словами заступника голови постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Інни Новак, до неї неодноразово звертались мешканці будинку № 7 по пров. Мар'яненко, жаліючись на те, що майже 40% квартир їхнього будинку більше не придатні для життя.

Мешканці скаржаться, що фундамент будинку отримав значний крен та зміщення в сторону котловану, у результаті чого в квартирах тріскаються стіни і обсипається штукатурка, повідомляє прес-служба БЮТ.

Новак зазначила, що за висновками державної експертизи від 28 липня 2009 року будинок не придатний для нормальної експлуатації та вимагає великого комплексу заходів по відновленню його експлуатаційних можливостей.

Вона нагадала, що ще у 2008 році КМДА прийняла низку рішень і розпоряджень про проведення протиаварійних робіт у будинку, а фірма-забудовник зобов'язалась виконати роботи з підсилення фундаментів житлового будинку.

"Проте жодне з цих рішень не виконується. На жаль, відповіді  від заступників міського голови на численні звернення мають характер формальних відписок та не відображають  реальний стан справ. Мерія переконує мешканців, що належні роботи проводяться, в той час як насправді вони навіть не розпочинались", - стверджує Новак.

Бютівці вимагають на найближчій сесії Київради розглянути питання щодо призупинення будівництва офісно-житлового центру на вул. Мечникова, 9а до того часу, поки не будуть виконані всі протиаварійні заходи по збереженню вже існуючого фонду житлової забудови столиці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ