Куликов: треба забрати ПЕТ-центр у КМДА і передати Мінздоров'я


Голова тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування обставин порушення Конституції та законів України посадовими особами Київради та її КМДА Кирило Куликов ініціює виведення ПЕТ-центру з підпорядкування КМДА та його передачу до Міністерства охорони здоров'я.

Про це йдеться в заяві Куликова, повідомляє прес-служба депутата.

"ПЕТ-центр треба вивести з-підпорядкування КМДА та передати до Міністерства охорони здоров'я, яке може гарантувати, що державні гроші будуть витрачені за призначенням", - повідомив депутат.

За його словами, заява прем'єра Юлії Тимошенко про необхідність завершення Центру раннього виявлення онкологічних захворювань з використанням ПЕТ-технологій у Києві свідчить про серйозність намірів Уряду "навести лад в багатостраждальній медичній галузі столиці". 

"Я  особисто доповідав голові Уряду  про катастрофічний стан із будівництвом ПЕТ-центру та кричущі порушення законів чиновниками міської адміністрації", - сказав Куликов.

Він додав, що рішення про перерозподіл коштів Стабілізаційного фонду, за рахунок  яких планується фінансувати добудову Центру, можливе лише після узгодження із Бюджетним комітетом Верховної  Ради.

"Як член цього Комітету, я підтримую рішення прем'єр-міністра, але за умови притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, винних у розкраданні бюджетних грошей. Ці кошти повинні бути спрямовані винятково на добудову Центру, а не на оплату вояжів до Монако і Лазурного берега пані Кільчицької та інших яскравих представників сімейного клану Черновецького", - підсумував Куликов.

Як відомо, раніше Кабінет міністрів виділив 70 мільйонів гривень на завершення будівництва ПЕТ-центру в Києві

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ