Черновецький закликає киян "здавати" підпільні казино. Бо гроші треба



Фото з сайту КМДА
Мер Києва Леонід Черновецький звертається до столичних мешканців з проханням повідомляти про місця розташування грального бізнесу з метою поповнення бюджету міста.

Про це йдеться у зверненні, оприлюдненому на сайті міського голови.

"З часу обрання Київським міським головою я розпочав системну роботу з впорядкування грального бізнесу на території міста Києва. У столиці вперше в Україні розроблені та затверджені спеціальні Ліцензійні умови, які поставили досить жорсткі вимоги до гральних закладів", - йдеться в повідомленні.

За словами мера, наступним кроком у боротьбі з гральним бізнесом було прийняття 22 серпня 2007 року рішення Київради "Про заборону несанкціонованого розміщення гральних автоматів, іншого грального обладнання та гральних закладів у м. Києві".

"Для здійснення заходів із недопущення проведення діяльності у сфері грального бізнесу без належних документів мною створено міську комісію для контролю грального бізнесу.

За результатами роботи комісії з 2006 по червень 2009 року по м. Києву було здійснено понад 8 тисяч перевірок суб'єктів грального бізнесу, демонтовано та вилучено понад 2 тисячі гральних автоматів", йдеться в зверненні мера.

Черновецький наголошує, що особисто брав участь у заходах із "знищення автоматів як зла, яке негативно впливає на стан морального здоров'я суспільства, насамперед молодого покоління".

"Враховуючи, що питання впорядкування грального бізнесу знаходиться у компетенції центральних органів влади, Київська міська державна адміністрація неодноразово виходила з ініціативою щодо заборони грального бізнесу у Києві та винесення установ грального бізнесу за межі міста", йдеться у зверненні.

У повідомленні наголошується, що тільки трагедія у Дніпропетровську "змусила владу прийняти спочатку розпорядження Кабінету Міністрів України, а згодом і Закон України "Про заборону грального бізнесу в Україні".

"Отже нам з вами потрібно зробити все для того, щоб Закон "Про заборону грального бізнесу в Україні" використовувався і в столиці. 06.08.2009 року мною було підписане розпорядження Київської міської державної адміністрації за №884 Про заходи щодо заборони діяльності тоталізаторів та гральних закладів на території Києва", - заявляє Черновецький.

Він відзначає, що заборона грального бізнесу привела до тінізації цієї сфери діяльності, і у більшості випадків гральні автомати працюють вночі, а відвідувачами є знайомі клієнти, які заздалегідь попереджають про свій візит.

"Нагадую, що штраф за проведення забороненої діяльності у сфері грального бізнесу - 5 мільйонів гривень, і це реальне наповнення бюджету. Дорогі мої кияни та гості столиці! Звертаюсь до вас з проханням, якщо ви помітите незаконне функціонування гральних закладів, повідомляйте про такі факти на адресу Київської міської державної адміністрації portal@kmv.gov.ua та call-центр Київського міського голови (15-51)",  йдеться у звернені.

За словами мера, усі звернення киян будуть передані до органів МВС та податкової служби.

"Міська влада буде слідкувати за реакцією цих органів на звернення, а кожен ваш дзвінок може поповнити бюджет на значну суму штрафу, якщо інформація про роботу грального закладу підтвердиться. Не залишайтесь осторонь цієї проблеми, оскільки це питання це насамперед моральне здоров'я молоді, у тому числі і наших з вами дітей!", йдеться у зверненні.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ