Іноземцю дали 4 роки тюрми за переправляння нелегалів


Святошинський райсуд Києва засудив до 4 років позбавлення волі засуджено 33-річного громадянина Афганістану Абдуллу Гулама за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Встановлено, що засуджений координував діяльність злочинного угруповання, яке організувало підпільний канал переправлення нелегальних мігрантів з азійських країн до Євросоюзу, повідомляє прес-центр ГУ СБУ.

На території Росії, України та Словаччини зловмисники орендували помешкання для переховування нелегалів та розробляли маршрути перетину державних кордонів, минаючи контрольні пости.

За кожного мігранта, переправленого до Європи, злочинці отримували від 12 до 15 тисяч доларів.

У лютому 2009 року Абдуллу Гулама та шістнадцятьох азійських нелегалів оперативники СБУ затримали у Святошинському районі столиці.

Завершилася операція пізньої ночі - поблизу помешкання, у якому проживали нелегали, було затримано приватне таксі, що привезло чергову групу мігрантів на імпровізований збірний пункт перед відправкою у західні області України, що межують із Словаччиною.

Загалом, СБУ розслідує 20 кримінальних справ, за якими до відповідальності притягаються організатори каналів транснаціональної міграції.

Завдяки цій роботі припинено функціонування 4 сталих маршрутів нелегального переправлення осіб через державний кордон України.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ