Китаєвський монастир просить владу вирішити конфлікт з місцевими жителями



Фото ТСН
Ченці Свято-Троїцького Китаєвського монастиря просять представників органів влади вирішити тривалий майновий конфлікт з людьми, що проживають на території Китаєвської пустині.

Про це на прес-конференції заявили настоятель Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павло (Лебедь) і намісник Свято-Троїцького монастиря Китаєвської пустині архімандрит Прохор (Костюченко), повідомляє УНІАН.

За словами намісника монастиря, в майновому конфлікті в Китаєвській пустині монастир не винен, бо "є всі папери, які підтверджують законність передачі земель".

"Китаєвська пустинь - давня свята земля, якій понад 400 років. Мені, як наміснику монастиря, доводиться зараз займатися не тим, до чого я покликаний, а тим, щоб ходити по судах. Держава нам це (цілісний майновий комплекс) передала", - сказав отець Прохор.

На його думку, останній конфлікт у Китаєвській пустині, стався через те, що міська влада досі не надала житла людям, які проживають на території монастиря.

У свою чергу владика Павло зазначив, що людей з Китаєвого ніхто насильно не виселяє.

"Ми навпаки добиваємося, щоб їм дали квартири. Отець Прохор уже говорив з ними, що допоможе деяким сім`ям одержати однокімнатні квартири, але вони ж не хочуть однокімнатних", - сказав настоятель Києво-Печерської лаври.

За його словами, духовенство порушило це питання в усіх інстанціях, щоб ті монастирські приміщення, які звільняються, не перепродувалися і щоб людей не підселяли.

Однак, він наголосив, що поки що жодних дій щодо розв'язання конфлікту в Китаєвській пустині не зроблено ні виконавчою, ні судовою, ні муніципальною владою.

Як відомо, 8 серпня цього року в Свято-Троїцькому Китаєвському монастирі заявили про захоплення невідомими приміщень, що належать обителі.

Конфлікт виник навколо одноповерхового будинку на Китаєвській, 32/5. За словами намісника Свято-Троїцького Китаєвського чоловічого монастиря, група невідомих "за підтримки правоохоронних органів здійснила самозахоплення приміщення за адресою вул. Китаєвська, 32/5, де проживає братія обителі, - два ченці".

У свою чергу жителі Китаєвської пустині стверджують, що будинок належить 20-річному киянину Олександру Калашникову, але півроку тому, після смерті матері Олексія, будинок зайняли двоє ченців монастиря.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ