"Київенерго": КМДА не може вилучити у компанії комунальне майно


АК "Київенерго" не бачить юридичних підстав для дострокового розірвання договору оренди енергоустаткування і тепломереж Києва.

Про це на прес-конференції у середу заявив голова правління компанії Едуард Соколовський, повідомляє УНІАН.

За його словами, на сьогодні компанія виконує всі умови договору оренди цього майна. 

"Усі умови договору компанія "Київенерго" свято виконує, а КМДА – не факт", – сказав він.

Соколовський додав, що всі заяви чиновників КМДА про можливість дострокового розірвання договору оренди є спробою завчасно виправдати міську владу у разі звинувачень у непідготовленості теплового господарства міста до опалювального сезону.

Він уточнив, що, згідно з угодами оренди, компанія орендує в міста ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, теплові мережі, "Житлотеплоенерго", а також завод "Енергія". Договори оренди на вказане майно діють до 2017 року. 

За ловами Соколовського, "Київенерго" направляла КМДА свої пропозиції щодо недоцільності прийняття проектів розпоряджень мерії про розірвання договору і створення нового підприємства "Київтеплокомуненерго", проте до сьогоднішнього дня ніяких зауважень від міської влади на пропозиції компанії не надходило.

Як відомо,раніше Київська міська державна адміністрація заявила, що у вересні може розпочати вилучення майна міської громади, яке перебуває у розпорядженні "Київенерго", за неналежне виконання енергокомпанією функцій виробника комунальний послуг.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ