У столиці до зими заготовлять 36 тонн технічної солі


Корпорація "Київавтодор" для боротьби з ожеледицею на вулицях Києва взимку планує заготовити 36 тонн технічної солі.

Про це в інтерв’ю муніципальній газеті “Хрещатик” заявив генеральний директор комунальної корпорації “Київавтодор” Георгій Глінський.

“Як і в попередні роки маємо заготовити майже 36 тисяч тонн солі”, - сказав він.

За словами Глінського, у столиці також використовується спецтехніка німецької фірми “Шмідт”, яка дає змогу залежно від температурних умов регулювати посипання солі так, щоб вона не потрапляла на зелену зону. 

"Плануємо застосовувати нові реагенти. Насамперед мова про хлористий кальцій та “Бішофіт” (хлористий магній). Торік експериментально закупили незначну кількість цього матеріалу й випробували в Печерському, Шевченківському районах”, - зазначив він.

За словами Глінського, ці реагенти доцільно використовувати в морозну погоду, починаючи від мінус 7 градусів, але вони значно дорожчі за сіль.

"Для порівняння: тонна солі коштує 300 гривень, а хлористого кальцію - уже 4400 гривень, причому це імпортний матеріал. “Бішофіт” виробляють у Чернігівській області, він дешевший (приблизно 2 тисячі гривень за тонну)”, - сказав Глінський.

Тако, за його словами, взимку в Києві буде підготовлено 300 одиниць спеціальних машин і механізмів, насамперед, це снігонавантажувачів, солерозкидачів, тракторів, самоскидіві, роторних снігоочищувачів. 

"Українська правда.Київ"


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ