Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ab0ff8ea406d/
Українська правда
Київ

"Київводоканал": столиця може залишитися без води

16.09.2009  19:09


Фото з сайту "Київводоканалу"
АК "Київводоканал" заявляє, що може бути позбавлений можливості надавати киянами послуги з водопостачання та водовідведення у випадку збільшення заборгованості бюджетних організацій.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

За інформацією "Київводоканалу", станом на 15 вересня він недоотримав 8,6 мільйона гривень за надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення бюджетним установам.

За той же час (8 місяців) на закупівлю реагентів для очистки води та паливно-мастильних матеріалів витрачено 7,055 мільйона гривень.

Зокрема, установи, що фінансуються з державного бюджету, заборгували за послуги централізованого водопостачання 2,58 мільйона гривень, установи, що фінансуються з міського бюджету - понад 3 мільйони гривень; установи, що фінансуються з районного бюджету - 3,05 мільйона гривень.

Найбільша заборгованість склалася по Солом'янському району - 43% несплат, відзначають у "Київводоканалі".

"Оскільки в числі найбільших боржників перебувають заклади охорони здоров'я та освіти, ВСЮ відповідальність за стан розрахунків ВАТ "АК "Київводоканал" перекладає на державних посадовців, у чиїх руках перебувають важелі бюджетних розрахунків", йдеться в повідомленні.

У "Київводоканалі" наголошують, що "бездіяльність та недалекоглядність держчиновників сьогодні не лише шкодить виробничо-господарській діяльності "Київводоканалу", а й наражає на техногенну небезпеку всіх мешканців столиці".

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.